SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
"Vi va pau åkern å hackade lide bedor"
2020-03-09 18:50
HJ18

I lördags kom FC Helsingborg och hälsade på oss på landet. Det fanns absolut inget som inte tydde på att de ville ha revansch efter att vi gick segrande ur förra kampen i Helsingborg i höstas. Det de inte räknade med va att vi hade tänkt att ta en dubbel mot dem.
Med Felix sjuk dagen innan match kallade vi in Noel. Vi fick ihop nio utespelare och en målvakt. 
Första perioden börjar i ett ursinnigt tempo med full gas åt båda hållen. Det blir vi som gör första målet efter 5.25 genom Oliver på pass från Elliot. Glädjen blir kortvarig, för efter 6.01 kvitterar FCH. Tempot håller i sig och efter 16.10 drar Danne iväg ett dragskott som hittar nätet och vi leder med 2-1. Slutet av perioden vill man ju helst kunna redigera om eller klippa bort. Det blir mängder med utvisningar. Vi åker på ett matchstraff som gör att vi endast är åtta utespelare kvar. Mycket känslor och domare som fick jobba för arvodet.  Resultatet är ändå hemmaledning 2-1 efter första.
I andra fick vi köra hårt i boxplay men orkar inte riktigt stå emot hela tiden ut utan FCH kvitterar efter 4.04. Efter 6.10 åker vi på en ny tvåa och FCH gör mål igen. 2-3 och klockan visar 6.32. När klockan står på 16.22 är det minsann dags igen. Två minuter i bp. Men denna gången är det vi som hittar nätet genom Noel på pass från Elliot och det är kvitterat till 3-3 efter 18.11.
I pausen va det mycket snack om att behålla fokus och spela vårt spel. När vi får läge så ska den in.
Nu visade det sig att det va FCH som va lite extra taggade i inledningen av perioden. 3-4 efter 1.02 och 3-5 efter 4.59. Efter 6.14 får vi en straff med oss som tyvärr missas.
7.52 åker en FCH spelare ut 2+10 och i detta powerplay får Gurra läget och drar in 4-5. Wille passade. 
Nu har vi momentum och skapar ett rejält tryck mot motståndarnas mål. FCH tar timeout efter 11.24. Och det får vi lyfta på hatten och tacka för. Vi tappra åtta. Då fick vi chans att vila lite extra. Pressen fortsätter och efter 17.10 är det kvitterat. Gurra gör målet på pass från Oliver. 18.43 tar vi timeout för ytterligare vila. När klockan står på 19.12 åker en FCH spelare ut på två minuter efter att ha slagit undan bollen vid vårt frislag. Vi tackar för det och Oliver bjuder på 6-5 efter 19.36. Passen kom från Gurra.
FCH tar ut målvakten och Wille fastställer slutresultatet till 7-5 efter 19.55.

Vilka krigare!!!!! Vi vänder 3-5 till 7-5 mot FC Helsingborg med bara 8 man på 15 minuter. Albin i målet gör också en kanonmatch och ser till att stänga ner det mesta. Vi kör på hela matchen trots att det värker och spränger överallt.
Magiskt!!
Nu laddar vi till nästa match som är borta den 15/3 kl 15.00 mot FBC Engelholm. Och sista matchen spelas hemma den 21/3 kl 15.00 mot Palmstaden.

FORZA LIBK !!! #viharkulihop

/Anders


Jobbig match
2020-03-09 18:18
U-lag

U-laget bjöds på en kämpig match i fredags borta i Lödde Sporthall mot Hofterup.
Tyvärr fick vi åka iväg lite för lite folk och det visade sig att det skulle bli avgörande.
Lagen följs åt målmässigt och första perioden slutar 4-3 till hemmalaget. Målen gjordes av Kim. Ett på pass från Jacke och två på pass från Per.
I andra drar hemmalaget ifrån till 6-3 ganska snabbt. Därefter kliver Per in i handlingen och trycker dit 3 raka. Elliot och Ekborg passade till två och det tredje utan assist. Hofterup gör ytterligare ett denna i perioden. Ställning efter 2 perioder är 7-6.
I tredje går Hofterup ifrån till 11-6 innan halva perioden är spelad. Vi tar timeout för att stoppa blödningen. Det hjälper till viss del. Kim gör 11-7 på pass från Per och Per gör senare 11-8 utan assist. Hofterup gör två till innan Elliot fastställer slutresultatet till 13-9. Julle stod för assisten.
Detta resultat innebär att vi slutar på en fjärde plats i tabellen. 
Vi är hittills det enda laget som har slagit seriesegrarna Örkelljunga. Vi var också endast 15 sekunder från att slå Skurup på hemmaplan, som kom med halva sitt H2-lag. Vi har gjort många riktigt bra prestationer under säsongen. Men vi har även blandat dessa med några mindre bra insatser.
En stor batalj återstår av säsongen, och det är IBK Osby på bortaplan fredagen den 13/3 kl 19.30. Vi hoppas att alla LIBK:are kör till Osby den dagen och hjälper till att  färga Osby Sporthall RÖD o SVART.
FORZA LIBK !!!!!  #viharkulihop

/Anders
Malmö borta, Eslöv hemma
2020-03-02 18:07
Det blev två liknande matcher för både HJ18 och U-laget i helgen. Efter en lite seg första period så ökade vi bolltempot och målen började komma.

HJ18 borta mot Malmö  hade 0-0 efter första och drog ur pluggen i andra som vi vinner med 5-0. Felix 2 mål och 1 ass, Wille E 1 mål och 1 ass, Elliot 1 mål, Oliver 1 mål och Jacke 1 ass.
I tredje jämnas det ut något i målprotokollet som vi vinner med 3-2. Wille E 1+2, Felix 1+1, Gurra 1 mål.
Totalt seger med 8-2. Stabilt och säkert.

För u-laget släppte det inte helt förrän i tredje.
Första vinner vi med 1-0. Anton gör målet på pass från Julle.
I andra ökar vi bolltempot lite och det borde gett mer resultat men Eslövs målvakt flög runt och tog det mesta som kom mot mål. Vi vinner ändå perioden med 2-0. Mål av Kim och Gurra. Felix passade till båda.
I tredje trillade bollarna till slut in. Vi vinner perioden med 6-0. De två första målen står Ted och Per för. De passade även till varandra. Sen spelar Julle fram Felix två gånger och Anton en gång. Anton avslutar målskyttet till 9-0 assisterad av Gurra.
Den här matchen kunde som sagt slutat med betydligt fler hemmamål men Eslövs burväktare gjorde ett helt gäng med osannolika räddningar.
Nästa helg åker U-laget till Lödde Idrottshall på fredag för match mot serietrean Hofterup kl 20.00.
HJ18 spelar hemma på lördag kl 12.00 mot serietrean FC Helsingborg.

/Anders 

Svår bortamatch
2020-02-26 20:00
U-lag

I måndags åkte vi till Örkelljunga för match. ÖIF leder U-lagsserien och de ställde upp med sitt a-lag så vi visste att det skulle bli tufft. Vi har svajat lite i försvaret de senaste matcherna så vi la mycket fokus på det innan match.
Vi höll nollan till 11.31 innan ÖIF gör 1-0. Vi skapade en hel del chanser utan att få till det. ÖIF gör även 2-0 efter 14.38. Trots allt så kändes det ganska lugnt. 
Detta blir också resultatet efter första.
Det va positivt snack i pausen om att fortsätta som vi gjorde i första förutom att vi skulle vara lite mer distinkta i avsluten.
I andra får vi ett pp efter 4.38. Ted hittar Felix med en passning rakt igenom deras box och Felix gör inget misstag utan sätter 2-1 efter 5.04. Resultatet står sig perioden ut.
Samma snack i denna paus. Fortsätta på samma spår som innan. Chanserna kommer att dyka upp och då gäller det att vi tar dem.
När klockan står på 4.07 utökar ÖIF sin ledning till 3-1. 
Efter 9.37 drar ÖIF på sig en utvisning som vi dessvärre inte lyckas att göra mål på. 
Målet kommer istället efter 15.15 när Kim från backen drar på ett rungande slagskott i knähöjd en dryg halvmeter utanför målet. Och där står Julle och styr in bollen på volley till 3-2 i tom kasse.
Tyvärr så tar det inte så lång tid efter målet innan ÖIF gör 4-2. Klockan står då på 15.47. 
Gott om tid kvar att komma ikapp. Vi tar timeout vid 18.19 och bara 4 sekunder senare reducerar Julle till 4-3 på pass från Felix. Men trots hårt kämpande i slutet så får vi inte in kvitteringen utan matchen slutar 4-3.
ÖIF har bara förlorat 1 match hittills, och den va mot oss, så vi gjorde en riktigt bra match. Med lite flyt så kunde vi ha fått med oss en vinst. Men vi tar denna matchen med oss till på söndag den 1/3 kl 12.00 då Eslöv kommer och hälsar på.
Då är ni välkomna till sporthallen.

/Anders
Bra start, sämre avslutning
2020-02-17 18:30
HJ18

Seriens bästa lag, IBK Lund, kom och hälsade på oss i torsdags. Förhoppningen och tanken var att det va vi som skulle stå som segrare när matchen va över. Det blev tyvärr inte så trots en bra början på matchen. De är ju inte obesegrade utan anledning.
Första perioden gör vi riktigt bra. Visst har Lund bollen mer än oss men vi skapar ändå en hel del chanser. Det är också vi som tar ledningen i pp efter 10.50 med 1-0 genom Oliver på pass från Felix. Efter 18.45 utökar vi ledningen till 2-0 genom Elliot på pass från Melvin. Det blir också resultatet efter första.
Nu gällde det att fortsätta på samma väg som vi gjorde i första perioden. Inte bjuda på ytor och hålla deras spelare utanför oss.
Andra börjar med att Elliot gör 3-0 på pass från Felix efter 2.16. Men redan vid 2.36 får Lund en straff som sitter till 3-1. Efter 4.26 åker en Lundspelare ut 2 min. Endast 6 sekunder in i detta pp är det Lund som gör mål till 3-2.
Vi börjar att bli lite tveksamma i vårt agerande och tillåter Lund att skapa fler chanser efter detta. När klockan visar 10.00,  11.13 och 11.28 gör Lund 3-3, 3-4 och 3-5. Resten av perioden håller vi jämna steg med våra motståndare och resultatet efter 2 perioder är 3-5.
I paus bestämde vi oss för att ge allt i tredje för att komma i fatt. 
Det höll i dryga minuten innan vi (i mitt tycke) lite hårt åker på en 5 min utvisning. Ett tufft bp i hela 5 min. Vi klarade det perfekt i 4 min och 35 sek men sen lyckades de göra 3-6. Då kändes det ganska tungt, men inte omöjligt. 
Lund drar på sig ett par utvisningar efter 12.46 och 17.20 utan att vi lyckas få in bollen. I stället är det Lund som med 2 mål till i slutet av perioden spikar slutresultatet till 3-8.
Det känns ändå som att vi är där stora delar av matchen men vi har lite för många och djupa dippar i vårt försvarsspel. Det är bara att gratulera IBK Lund till seriesegern och fokusera på resterande matcher för att behålla andraplatsen.
Otroligt kul att se så mycket folk på läktaren. Vi tackar för stödet. 

Nästa match är den 29/2 kl 16.30 borta mot Malmö FBC/Lomma FBC.
Nästa hemmamatch är den 7/3 kl 12.00 mot FC Helsingborg.
Hoppas att vi ses då.

/Anders

Nordskånskt derby
2020-02-09 19:47
HJ18

Idag drabbade vi samman mot Röke IBK i Tyrs Hov. Vi hade lite av en revansch att utkräva från förra mötet på hemmaplan. Då blev det 4-4. 
Totalt sett så äger vi matchen från början till slut. Röke skapade inte mycket på egen hand utan vi hjälpte till rejält. Och i de lägena ger vi inte Albin skuggan av en chans att kunna göra något mellan stolparna. Krävs lite uppryckning där till nästa match.
Vi tar ledningen med 0-1 efter 2.11. Felix nätar på pass från Danne.
Och på just en sån där tveksamhet kvitterar Röke till 1-1 efter 4.01.
När klockan står på 11.27 tar vi åter ledningen med 1-2. Denna gång är det Elliot som gör målet och Danne som passar.
En missad markering mitt framför mål efter 18.33 gör att Röke kvitterar igen.      2-2.
Vi tar ändå ledningen innan perioden är slut. Edvin sätter den på pass från Gurra. Resultat efter första 2-3.
I paus pratar vi om att vi måste fortsätta med det enkla och att fortsätta vara noggranna i försvaret. 
Det tar bara 38 sekunder innan Wille E gör 2-4 utan assist. Vi ökar också till 2-5 efter 5.22 genom Elliot på pass från Jacke.
Efter 6.44 åker vi på en 2 min utvisning och i detta bp efter 7.47 reducerar Röke till 3-5. Och av bara farten gör de ytterligare ett mål efter 8.25 till 4-5. 
Efter 9.54 åker vi på en 2 min utvisning. I detta bp spelar vi tätt och följsamt.
Det sista som händer av värde i perioden är att Felix spelar fram Will E som sätter 4-6 efter 15.48. Detta är också resultatet efter 2 spelade perioder.
Vi snackade mycket i paus om att hålla oss lugna och fortsätta att göra det enkla. Vi visste att de skulle komma ut hårt och försöka att få oss att göra misstag. 
I tredje får vi straff efter 3.58. Felix fick förtroendet att lägga den. Tyvärr missade han den. Men han fick revansch redan efter 4.55 då han sätter 4-7 på pass från Wille E. Vi åker på en tvåa efter 9.10. Röke rullar upp oss efter 9.32 och sätter 5-7. Och där nånstans är det soppatorsk i hemmalaget. 
Vi trycker in 3 till i perioden, 16.16 Gurra (Wille E), 16.54 Melvin (Elias) och 18.08 Felix (Wille E).
Slutresultat 5-10.
Som helhet en stabil insats, frånsett de riktiga bjudningarna som Röke får, där vi fortsätter att trumma på i alla lägen. 
Laddning nu till på torsdag då serieledande IBK Lund kommer på besök. Matchstart kl 20.15. Samling en timme innan. Laget kommer ut på FB.
Härlig match killar och 3 ytterst trevliga poäng. FORZA LIBK!!!

/Anders
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lönsboda Innebandy, 15/04 08:53 
Lönsboda Innebandy, 25/03 08:12