SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

2-3 april 2022
2022-04-04 20:34

Skånemästerskapen 2022 

 

Efter några dagars reflektion kommer en summering av ännu en innebandyhelg. Pojkar födda 2008 skulle spela DM i Lund och Malmö. Förväntansfulla spelare, ledare och föräldrar åker till Lerbäckshallen för att spela gruppspel. Fyra matcher skulle spelas och även om vi inte hade mött lagen innan visste vi med lite research att det skulle bli tufft motstånd. Börjar att möta Gårdarike där killarna och tjejerna gör ett bra jobb, vinst 5-0. Denna match ger oss en bra bild över hur vi ska spela framöver på de olika positionerna.  

 

Kommande matcher under dagen gör killarna och tjejerna underbara laginsatser och alla levererar fin innebandy på en hög nivå. Uddamålsförlust mot duktiga spelare i Åstorp, förlust 2-3. Vinst över Lund där vi ligger under med 3-0 men lyckas vända och vinna med 5-4. Spelar lika mot Munka-Ljungby (3-3) som inte förlorat en enda match i den svåra serien under säsongen. Stolta ledare och svettiga föräldrar inser trots detta fina resultat att vi blir trea i gruppen och spelar kvartsfinal i B-slutspel kl 08.00 i Malmö under söndagen. Då spelare, ledare och föräldrar har ordnat boende blir det inte lika tidig väckning som om vi hade startat hemifrån. 

 

Hur är det att spela match kl 08.00 på morgonen? Ingen aning, det har vi aldrig gjort förut? Klagshamn stod för motståndet och vi spelar hem matchen (6-2) utan några större problem. Ladda med en andra frukost för några och det visade sig att Helsingborg skulle bli våra motståndare i semin. Äntligen ett lag som vi mött tidigare där vi hade koll på några spelare. Känns som vi har koll på matchen men blir onödigt spännande då vi slappnar av lite för mycket. Mot slutet får vi ändå in bollarna i nätet och vinner matchen med 6-3. Dags för FINAL!! 

 

Nästan tre timmars väntan på att få spela finalen. Det öppnade upp för relationsskapande mellan Munka-Ljungby och Lönsboda. Fantastiska ledare, spelare och föräldrar! Helt plötsligt hade Munka-Ljungby dubbelt så många supportrar på läktaren och likadant när vi spelade. Spelarna i Lönsboda målade blåa streck på kinderna och röda pennor florerade på Munka-Ljungby sektionen. Killarna och tjejerna i laget såg till Ethels målramsa även var med i Malmö. 

Planen var att ta ledningen och styra matchen vilket vi lyckades med till en början. Slitna spelare som gjorde sin sjunde! match för helgen. Vi visste ju att Lund var bra och gärna spelade på kontring. Vi leder efter halva matchen med 2-0 men tidigt i andra perioden går Lund upp till 2-2 och tar till och med ledningen med 3-2 efter 11:43. Vi krigar och får in 3-3 med 1 minut och 46 sekunder kvar av matchen. Vid likaresultat är det 5 minuters sudden som väntar och vi kämpar och sliter såklart ännu tröttare! 3:57 lyckas vi inte hålla tätt längre och förlusten är ett faktum. Förlusten är blytung men samtliga spelare har kämpat stenhårt! 

 

Då både A och B-slutspel var i samma hall fick vi se samtliga lag spela och enligt vår åsikt var Åstorp, Munka-Ljungby, Lönsboda och Lund dom bästa lagen under detta DM. Synd bara att vi hamnade i samma grupp under lördagen och slog ut varandra. A-finalen gick mellan Munka-Ljungby och Åstorp där Åstorp drog längsta strået och vann med 3-2. Grattis till vinsten! 

 

Laget bestod av följande spelare: 

 

Födda 2008 

Sakarias Persson 

Olle Cederqvist 

Adrian Olausson 

Alva Frostensson 

Axel Stjernkvist 

Sigge Skoug 

Noah Kronqvist  

 

Födda 2009 

Elsa Hansson 

Elliot Petric Henriksson 

Colin Käll 

Zack Levin 

 

Födda 2010 

Ilon Näslund (målvakt) 

Wiggo Winqvist 

 

Nöjda ledare var: 

Per Persson 

Max Jönsson 

2021-11-03 16:13

.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lönsboda Innebandy, 14/05 13:08 
Lönsboda Innebandy, 12/03 11:32 
Lönsboda Innebandy, 08/03 08:38 
Lönsboda Innebandy, 29/02 08:13 
Lönsboda Innebandy, 15/02 15:00 
Lönsboda Innebandy, 09/02 11:35