krönika från Marina Karlsson

Ni som känner mig ganska väl kanske vet att jag älskar att skriva. För er andra blir det en nyhet. Jag har gett mig på att prova skriva en krönika, bara för att jag gillar att läsa sådana. Läs eller strunta i den... lika ok vilket som👍🏻

Är det i slutminuterna det händer?

Ute på promenad med hunden och snöflingorna letar sig sakta neråt och jag tänker tillbaka på stunden i sporthallen där LIBKs U-lag mötte ss/Sofiero/FBC Helsingborg. Lönsboda, ett litet samhälle där alla mer eller mindre känner alla, både på gott och ont, men mestadels gott. En söndag som denna, grå och trist. Innebandymatch med U-laget. Förra helgens match där detta laget vände resultatet till sin fördel med bara minuter kvar att spela och vann med 9-7 sitter fortfarande färskt i minnet hos flera i publiken. En farmor som friskt hejar på, små spelare som äntrar planen så fort det är periodvila för att känna på klubban och bollen och kanske dessutom hinner skjuta ett skott i mål. Kaffe säljs och en och annan kokt korv slinker ner. Bortalaget har några trogna supportrar men mestadels är det Lönsbodafolk som sitter där och hejar på sitt lag. Vi applåderar, tjoar och har en puls på läktaren, nästan lika hög som de som kämpar på planen. För det är precis det de gör. De sliter och kämpar, för varandra, för sitt lag. Ett U-lag med P16 spelare, A-lagspelare och U-lagspelare. Men jag tror de gör det för oss i publiken också. För att de vet att de kan, de måste bara göra det. De gör det. Tar en time out och bestämmer sig för att de ska vinna matchen. Sen gör dem det. För att de tror på det. Tror på att de kan skicka hem bortalaget till Helsingborg med noll poäng i bagaget och själva får gå hem med tre. För klubben, för publiken och för sig själva. Tron på att med en god gemenskap i lilla byn kan allt hända. Sen det kanske viktigaste av allt, att ha kul ihop! Det har vi Lönsboniter oftast. Särskilt i en hall en gråmulen söndag i november när spänningen emellanåt var olidlig men när Lönsboda avgör ännu en match i slutminuten.